Plin u spremnicima

U područjima u kojima zbog udaljenosti od magistralnog plinovoda nije moguće dovesti plinovod na ekonomskim temeljima isplativosti, dislociranosti manjih potrošača, a time i financijske neisplativosti eksploatacije,  spremnici za UNP nameću se kao najkvalitetnije rješenje za individualne objekte, manji stambeni skup jedinica,  manja naselja, industrijske zone i slično.

plin u spremnicima

Spremnici imaju 3 osnovne namjene, a posebna im je namjena za proces tehnologije:

  • kuhanje,
  • grijanje,
  • pripremanje sanitarne tople vode

UNP iz spremnika je lako i praktično koristiti jer ne zahtijeva nikakvu prethodnu fazu pripreme u procesu izgaranja, a k tome je i gorivo s najvećom mjerom iskoristivosti energije, čak i do 95%. Uporabom uređaja novih tehnologija, kondenzacijskih tipova, apsorpcije, dizaliza topline, stupanj iskoristivosti premašuje standardne uobičajene vrijednosti.

Spremnici za UNP isporučuju se na tržište u nadzemnoj i podzemnoj varijanti. Dok je kod nadzemnih glavna prednost lakoća ugradnje i spajanje na objekt, podzemni imaju osim estetskih prednosti, svojstvo konstantnosti isparavanja bez obzira na utjecaj niske vanjske temperature na proces isparavanja, a time konzekventno na tlak te količinu plina u radu plinskog uređaja.